Σύντομη συζήτηση με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Πολωνία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν «σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας είχε ακόμη σύντομη συζήτηση με τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι και Ολλανδίας Βόπκε Χέκστρα, όπου συζήτησαν «για θέματα κοινού ενδιαφέροντος», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Συνάντηση με την ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Χάκα (Olta Xhaçka), στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, θα έχει αύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Οι διευρυμένες συνομιλίες θα λάβουν χώρα περίπου στις 08:00, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην πορεία των ελληνο-αλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την Αλβανία τον Οκτώβριο του 2020 και τον Μάιο του 2022.

Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν

Συνάντηση με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, είπε ο Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Πολωνία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τη «συνεργασία Ελλάδας- Αζερμπαϊτζάν και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή του Καυκάσου», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ