Περίπου μία ώρα διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο κάστρο του Γουίνδσορ. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του  πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων η προστασία του περιβάλλοντος και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την ανάπλαση στο Τατόι.Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που είχαν  μέσα σε έναν χρόνο, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο Κυριάκος Μητσοτάκης και Κάρολος είχαν συναντηθεί στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία έπειτα από πρόσκληση που είχε κάνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση στα γραφεία της Morgan Stanley, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η τράπεζα σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατά τη συζήτηση με τον επικεφαλής της Morgan Stanley International, Franck Petitgas, ο πρωθυπουργός τόνισε την ιδιαίτερα καλή επίδοση της ελληνικής οικονομίας, την ανάδειξη της χώρας μας σε επενδυτικό προορισμό, τα γεωπολιτικά και ενεργειακά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα διλήμματα των εκλογών και τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Προλογίζοντας τον πρωθυπουργό, ο κ. Petitgas εξέφρασε την εκτίμησή του για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και τις προοπτικές της, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον. «Αισθανόμαστε σίγουρα μεγάλη αισιοδοξία στη Morgan Stanley, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε όλους τους κλάδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποστολή στο Λονδίνο: Δημήτρης Γκάτσιος

πηγή:ertnews.gr