Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κεφαλή της πορείας λίγο μετά της 7 το απόγευμα έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα είχε περάσει από την πρεσβεία το μπλοκ με το πανό του ΣΦΕΑ.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Σε εξέλιξη η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:20 μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Με την ολοκλήρωση της πορείας,  αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Μετρό σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ