Λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο.
Την Πέμπτη περισσότερες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, θα βρέξει για λίγο και στην Αττική το απόγευμα. Οι άνεμοι από την Πέμπτη νοτιοδυτικοί , με αρκετή υγρασία, θα ανέβουν λίγο και οι ελάχιστες και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Η Κυριακή θα είναι μια έντονα φθινοπωρινή ημέρα με πολλές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές.

Σήμερα στα δυτικά, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

πηγή:ertnews.gr