Θερμή ήταν σήμερα η ανταπόκριση των καταναλωτών και των απασχολούμενων στη Λαϊκή αγοράς Καλλιθέας την οποία επισκέφθηκε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», στη δράση προσφοράς προϊόντων από τους πάγκους της Λαϊκής Αγοράς προς κοινωφελή ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη.

Ο περιφερειάρχης, στη Λαϊκή συνομίλησε με πωλητές, παραγωγούς και καταναλωτές σχετικά με την πορεία της πρωτοβουλίας. Εκεί τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καλλιθέας και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Κάρναβος, συνεργάτες του ενώ παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Ν. Τομέα Δ. Νάνου ο διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης και ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Δ. Μουλιάτος.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου με διάρκεια 6 μήνες και εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε  μεταξύ της Περιφέρειας, του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Σε κάθε λαϊκή που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, καθιερώνεται σημείο προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες.

«Με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, προχωρούμε σε ακόμα μια δράση προσφοράς, η οποία βρίσκει θερμή ανταπόκριση και αυτό μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση», επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: « Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πράξεις, προσβλέπει στη δημιουργία πρότυπων Λαϊκών Αγορών στην Αττική, με αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, με κοινωνικό πρόσωπο και περιβαλλοντική ευαισθησία. Η όλη δράση έχει στόχο να ενισχύσουμε ιδρύματα τα οποία στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Παραμένουμε δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Κανένας μόνος του».

Τέλος ο Δ. Κάρναβος, υπογράμμισε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες εθελοντισμού η τοπική αυτοδιοίκηση τις στηρίζει, η κοινωνία της Καλλιθέας τις στηρίζει και πιστεύουμε ότι θα βρουν πραγματικά το στόχο τους».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: