Η Dua Lipa με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε ανάμειξή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου στο Κατάρ. 

Αν και υπήρξαν φήμες ότι η Dua Lipa επρόκειτο να εμφανιστεί κατά την τελετή έναρξης, η τραγουδίστρια της ποπ εξήγησε ότι αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί ποτέ. Σε δήλωση που κοινοποίησε στο Instagram της, η τραγουδίστρια ανέφερε: «Υπάρχουν πολλές εικασίες ότι θα εμφανιστώ στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα τραγουδήσω και ούτε έχω συμμετάσχει ποτέ σε διαπραγματεύσεις για να εμφανιστώ. Θα επευφημήσω την Αγγλία από μακριά». 

«Ανυπομονώ να επισκεφτώ το Κατάρ όταν θα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έδωσε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο» σημείωσε η Dua Lipa. 

Οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχείς επικρίσεις σχετικά με τον θάνατο μεταναστών εργαζομένων στην κατασκευή γηπέδων και τις απόψεις της χώρας για την ομοφυλοφιλία, η οποία είναι παράνομη στο Κατάρ.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ