Σε αυστηρό τόνο απαντά η Αθήνα στις πρωτοφανείς προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι εάν δεν γινόταν έγκαιρα η σύλληψη της ύποπτης για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στην Ελλάδα.

«Η χώρα μας είναι γνωστό ότι έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απορρίπτοντας τις αιχμές Σοϊλού ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της

Μιλώντας στον Σκάι τόνισε πως η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και «ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της».

Συγκεκριμένα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε σνσφέρει ότι «αν δεν είχαμε πιάσει τη βομβίστρια, θα είχε μεταφερθεί λαθραία στην Ελλάδα».

Ο Toύρκος υπουργός Εσωτερικών απέρριψε τα συλλυπητήρια της Πρεσβείας των ΗΠΑ και είπε πως «τέτοιο τρομοκρατικό επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχουμε δει εδώ και 6 χρόνια. Μόνο φέτος αποτρέψαμε 200 τρομοκρατικά επεισόδια. Αλλά το πρόσωπο της τρομοκρατίας είναι πολύ σκληρό. Μπλοκάρεις 200 από αυτά και γίνεται μια έκρηξη και πλήττεται όλος ο κόσμος».

Όπως είπε με υποκλοπή έμαθαν τις κινήσεις τους και ότι «Αν δεν είχαμε κάνει τη σύλληψη, ο βομβιστής θα είχε μεταφερθεί λαθραία στην Ελλάδα».

πηγή:ertnews.gr