Η Χερσώνα, η σημαντική πόλη στη νότια Ουκρανία που ανακαταλήφθηκε σήμερα από τις ουκρανικές δυνάμεις μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, είναι «δική μας», χαιρέτισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την απελευθέρωση της Χερσώνας

Ο ουκρανικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα -«Παραδοθείτε αμέσως» προειδοποιεί Ρώσους στρατιώτες που τυχόν έχουν μείνει στην πόλη

«Ο δικός μας λαός. Δική μας. Η Χερσώνα», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, συνοδεύοντας το σύντομο μήνυμά του με τη γαλαζοκίτρινη σημαία της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι «εισήλθε» στη Χερσώνα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι ειδικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται ήδη μέσα στην πόλη.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να πάρουμε πίσω τη Χερσώνα», είπε σε ομιλία μέσω βίντεο. Άλλες ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σταθμευμένες κοντά στην πόλη, πρόσθεσε.

Ο Μακρόν “χαιρετίζει την επιστροφή της Χερσώνας στην Ουκρανία, ένα σημαντικό βήμα”

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα “την επιστροφή της Χερσώνας στην Ουκρανία, ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της”, μετά την ανάκτηση αυτή της σημαντικής πόλης της νότιας Ουκρανίας από τα στρατεύματα του Κιέβου.

“Η Γαλλία θα παραμείνει στο πλευρό των Ουκρανών”, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στο Twitter γράφοντας το μήνυμά του στα γαλλικά και τα ουκρανικά. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εισήλθε στη Χερσώνα, μετά την αναγκαστική αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών, εξέλιξη που αποτελεί μια νέα οδυνηρή ήττα για τη Μόσχα έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες εισβολής στην Ουκρανία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ