Έντρομοι οι κάτοικοι τρέχουν στους δρόμους καθώς ο ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ πλήττει το μεσημέρι της Τετάρτης το ιταλικό θέρετρο του Ρίμινι, προκαλώντας ζημιές σε κτήρια.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα και έγινε αισθητός μέχρι τη Ρώμη στην άλλη πλευρά της χώρας, καθώς και στις βόρειες περιοχές του Βένετο, του Φρίουλι και του Τρεντίνο.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στην Ανκόνα υπέστη ζημιές, με πεσμένη τοιχοποιία να καλύπτει τις σκάλες και την πλατφόρμα του σταθμού.

Ο σεισμός δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 21 μίλια ανοιχτά του Πέζαρο, μιας παραθαλάσσιας πόλης στην ανατολική περιοχή Μάρκε, σε βάθος 6,9 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV).

Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στο Πέζαρο και σε άλλες κοντινές πόλεις έκλεισαν και η σιδηροδρομική κυκλοφορία που περνάει από το Πέζαρο κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής διακόπηκε.

Το γραφείο της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι βρίσκεται σε «συνεχή επαφή» με τις αρχές πολιτικής προστασίας και τον επικεφαλής της περιφέρειας Μάρκε για να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

πηγή:ertnews.gr