Μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο πιλότος του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας από το Παλαιό Φάληρο, στο πλαίσιο των αεροπορικών επιδείξεων για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

«Είμαστε οι κυρίαρχοι των αιθέρων για όποιον τολμήσει μολων λαβέ», ήταν τα λόγια του Σμηναγού Δημήτρη Τζάλα, με περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Στις αεροπορικές επιδείξεις στον Φλοίσβο συμμετείχαν όλοι οι τύποι των Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (Rafale, F-16, F-4, Mirage 2000-5), η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς» με το ειδικά σχεδιασμένο F-16, το T-6A «Δαίδαλος» και το επετειακό αεροσκάφος Spitfire.

Παράλληλα συμμετείχαν τα Καναντέρ που σβήνουν τις φωτιές αλλά και πολιτικά αεροσκάφη των εταιριών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα, στην επίδειξη κυριάρχησε η εικονική αερομαχία – εξομείωση εμπλοκής- Rafale με F-16, έγινε επιχείρηση διάσωσης και έρευνας από ελικόπτερο Super Puma και υδροληψία με ρήψη νερού από σχηματισμό καναντέρ καθώς και εντυπωσιακή επίδειξη από το Spitfire της πολεμικής αεροπορίας

Ένα μοναδικό σόου έδωσε η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας που έδωσε το «παρών» στον Φλοίσβο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

πηγή:ertnews.gr