Με μια συγκέντρωση, σήμερα, στο Σπίτι του Ηθοποιού, η πάντα σε εγρήγορση πρόεδρος του ιδρύματος, Άννα Φόνσου, γιόρτασε μαζί με δεκάδες ηθοποιούς και τον περιφερειάρχη Αττικής, την προγραμματική σύμβαση, ύψους  992.000.01 ευρώ, που υπέγραψε πριν λίγες μέρες με τον Γιώργο Πατούλη, για την αποπεράτωση των κοινόχρηστων χώρων και των κοιτώνων φιλοξενίας του ιδιόκτητου εξαώροφου κτιρίου στην οδό Παναθηναίων 1, στα Κάτω Πατήσια, δίπλα από το κτίριο που λειτουργεί εδώ και ένδεκα χρόνια ως Σπίτι του Ηθοποιού.

«Μετά από 11 χρόνια που τυραννιόμαστε, τελικά το εξαώροφο, δεύτερο κτίριο, θα είναι και αυτό για όλους τους ηθοποιούς. Με χώρους διαμορφωμένους για πολιτιστικά δρώμενα, σεμινάρια, θεατράκι, μαθήματα γυμναστικής, μαθήματα ξένων γλωσσών, και κάποιοι που έχουν ανάγκη θα  φιλοξενούνται στους ξενώνες. Ε! τι άλλο θέλετε; Σήμερα  είναι μια από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής μου» είπε  συγκινημένη η Άννα Φόνσου στους παραβρισκόμενους ηθοποιούς, εκφράζοντας δημόσια ευχαριστίες στον Γιώργο Πατούλη και στην Περιφέρεια Αττικής.  

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης, οι βασικές εργασίες περιλαμβάνουν τις υπολειπόμενες οικοδομικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που πρέπει να κατασκευαστούν, για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του κτιρίου στο ίδρυμα. Το κτίριο περιλαμβάνει έξι ορόφους, α΄ υπόγειο αμφιθέατρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και β΄ υπόγειο βοηθητικών χώρων. 

«Μας έχετε κάνει να σας χειροκροτούμε χρόνια, ιδίως να σας έχουμε στην καρδιά μας» ανταπέδωσε στους ηθοποιούς ο  περιφερειάρχης Αττικής. Μιλώντας για το έργο που μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης  μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στο Σπίτι του Ηθοποιού, την Άννα  Φόνσου που το οραματίστηκε και έχει καταθέσει ψυχή και πολύ κόπο επί πολλά χρόνια: «Σε λίγο καιρό οι ηθοποιοί θα έχουν λοιπόν το δικό τους σπίτι, αλλά κι εμείς με τη σειρά μας θα έχουμε κάνει αυτό που πραγματικά πιστεύουμε» κατέληξε. «Στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε με πράξεις τους ανθρώπους του πολιτισμού και της Τέχνης, αναγνωρίζοντας την σπουδαία προσφορά τους αλλά και τις ανάγκες τους».

Ο προαύλιος χώρος και οι κερκίδες του ανοιχτού θεάτρου  «Νίκος Κούρκουλος» του Σπιτιού του Ηθοποιού είχαν γεμίσει σήμερα ηθοποιούς. Ανάμεσα τους οι Μιμή Ντενίση, Νίκος Μπακογιάννης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Βέρα Κρούσκα, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μαίρη Ραζή, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας κά. 

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ