Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μάνδρας από τον θάνατο 17χρονου που φέρει τραύμα από σφαίρα στον αυχένα.  Σύμφωνα με τις αρχές μάρτυρας “κλειδί” θεωρείται ο 14χρονος αδερφός του, καθώς ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό.

Τον 17χρονο εντόπισε νεκρό με μία σφαίρα ψηλά στον αυχένα ένας περαστικός βοσκός ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα στο νεκρό παιδί υπήρχαν δυο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Όλα έγιναν χθες το πρωί όταν ο 17χρονος και ο 14χρονος αδερφός του ξεκίνησαν από μία στάνη που διατηρεί η οικογένεια στην περιοχή για να βοσκήσουν τα πρόβατα σε διπλανό λόφο. Το μεσημέρι ο 14χρονος επέστρεψε στο σπίτι, ωστόσο ο 17χρονος αγνοούταν και λίγο μετά τις 5 η οικογένεια έμαθε τα τραγικά νέα. Για αρκετές ώρες τόσο ο πατέρας των παιδιών όσο και ο 14χρονος ήταν εξαφανισμένοι και αναζητούνταν από την αστυνομία. Αργά το βράδυ πήγαν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν και σύμφωνα με πληροφορίες ο 14χρονος φέρεται να έχει καταθέσει είχαν πάει να βοσκήσουν τα πρόβατα, κάποια στιγμή έχασε από τα μάτια του τον αδερφό του και προσπάθησε να τον ψάξει μέσα στο δάσος κι αφού δεν τα κατάφερε επέστρεψε σπίτι προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Παράλληλα ο πατέρας στην κατάθεσή του έχει πει ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν έχει στην κατοχή του κυνηγετική καραμπίνα.

Ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι «Ο μικρός δεν ξέρει ακόμα τίποτα. Το παιδί ήρθε μόνο του, τρομαγμένο. Είχαν φύγει νωρίς με τα πρόβατα για εδώ πιο πάνω και ο αδελφός μου δεν γύρισε. Καταστραφήκαμε. Δεν είχαν καραμπίνα τα παιδιά, δεν έχουμε όπλα εμείς εδώ. Δεν έχουμε ιδέα τι έχει συμβεί».

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

πηγή:ertnews.gr