Στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, στη Nιαμέι μεταβαίνει σήμερα 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της πρώτης στα χρονικά επίσκεψης Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη συγκεκριμένη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την παραμονή του στον Νίγηρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Χασούμι Μασούντου (Hassoumi Massoudou), μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες και με άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Νίγηρα.

Η μετάβαση του υπουργού Εξωτερικών στον Νίγηρα, η πέμπτη μετάβασή του στην Υποσαχάρια Αφρική σε διάστημα 12 μηνών, αντανακλά την έντονη διπλωματική δραστηριοποίηση της Ελλάδας και την αναβάθμιση της παρουσίας της χώρας μας στην ανωτέρω περιοχή, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν τις διμερείς σχέσεις, τη συνεργασία στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, τις εξελίξεις στο Σαχέλ και σειρά περιφερειακών προκλήσεων, όπως το μεταναστευτικό/προσφυγικό και η τρομοκρατία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ