Ταυτοποιήθηκε, αλλά εξακολουθεί να αναζητείται, ο φερόμενος ως βιαστής του Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για 45χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έχει διαφύγει εδώ και πέντε ημέρες στην Αλβανία, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δυο γυναίκες έχουν αναγνωρίσει τον 45χρονο σε φωτογραφίες που τους έδειξαν αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αθηνών από το προφίλ που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δράστης είναι από την Αλβανία, διαζευγμένος με δυο ανήλικα παιδιά, άνεργος και διέμενε με τη μητέρα του στο Παλαιό Φάληρο (κοντά στα σημεία που έγιναν οι επιθέσεις) και είχε εξάρτηση με το αλκοόλ.

Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης επιβιβάστηκε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Τίρανα και διέφυγε στη χώρα του. Σύμφωνα με τις έρευνες της Ασφάλειας Αθηνών στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης πέρασε το μεθοριακό σταθμό και βρίσκεται σε αλβανικό έδαφος.
Αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης ενώ έχει ζητηθεί από την αστυνομία εισαγγελική διάταξη να δοθούν φωτογραφίες του και τα στοιχεία ταυτότητάς του. Αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχουν πιθανότητες να έχει επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες και να μην το έχουν καταγγείλει στις αρχές.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

πηγή:ertnews.gr