Συνάντηση με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ είχε νωρίτερα απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, σε συνέχεια των συνομιλιών στην Αθήνα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Κίεβο, τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Συναντήσεις με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Β. Μακεδονίας είχε ο Ν. Δένδιας στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτ. Βαλκάνια

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι και της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς. Αργότερα απόψε θα έχει και διμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ.

Βασικά ζητήματα της σημερινής συνόδου ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται με στόχο την περιφερειακή ολοκλήρωση και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η πράσινη ανάπτυξη και οι πρωτοβουλίες συμφιλίωσης στην περιοχή.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ