Απολογίες στον ανακριτή των τριών συλληφθέντων (36χρονος, 33χρονος και 34χρονος) για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό έναντι χρηματικής αμοιβής, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022. (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως καθημερινά στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό. Την άμεση πειθαρχική διερεύνηση για τις φερόμενες συνομιλίες ενός αστυνομικού που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ με την 12χρονη ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στη φυλακή έχουν οδηγηθεί οι 5 από τους 6 συλληφθέντες για τους βιασμούς του κοριτσιού, ενώ ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος σε δημόσιο νοσοκομείο είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια του υλικού που έχει κατασχεθεί από τα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες των διωκτικών αρχών προκειμένου τα υπόλοιπα άτομα, στα οποία έχει αναφερθεί η 12χρονη στις καταθέσεις της, να ταυτοποιηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

«Όλα διερευνώνται. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια διαπίστωση η οποία να είναι ποινικού χαρακτήρα. Εάν προκύψει οτιδήποτε που θα σηματοδοτήσει είτε πειθαρχικές είτε ποινικές ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν τάχιστα» ανέφερε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο αστυνομικός που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, τέθηκε αμέσως σε πειθαρχικό έλεγχο.

«Θα πρέπει να ελεγχθεί ο άνθρωπος αυτός να δούμε γιατί μιλούσε με την ανήλικη, αν δούμε ότι έχει τελέσει κάποιο αδίκημα θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γεώργιος Καλλιακμάνης.

Με άρθρο – παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα συλλογικής αφύπνισης και δίνει έμφαση στην ευθύνη κοινωνίας και πολιτείας, όχι μόνο για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αλλά και για όλα τα αθέατα εγκλήματα αυτού του είδους.

«Το θύμα, ο δράστης, η αστυνομία, η Δικαιοσύνη, έχουν τη θέση τους στο σκοτεινό αυτό πίνακα. Αλλά δεν αρκεί να μένουμε σε μια επιδερμική ματιά, όσο έκπληκτη και δικαιολογημένα οργισμένη κι αν είναι. Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Ανακριτή οδηγήθηκαν οι τρεις από τους συλληφθέντες που φέρονται να βίασαν το άτυχο παιδί με τη μεσολάβηση του Ηλία Μίχου. Ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης και ο 34χρονος επιχειρηματίας κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

«Έκλεισα τρία ραντεβού με την κοπέλα. Συναντήθηκα δύο φορές μαζί της, αλλά δεν προχώρησα σε σεξουαλική επαφή. Τη μία φορά της έδωσα 50 ευρώ και τη δεύτερη 70 ευρώ. Την πέρασα για 17χρονη», υποστήριξε ο 33χρονος.

«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, οι κατηγορίες του είναι μόλις τρεις σελίδες γενικές και αόριστες σε ένα σώμα δικογραφίας 2000 σελίδων», ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος του 33χρονου, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης.

Κατά τον 34χρονο προφυλακιστέο: « συναντήθηκα δύο φορές με την κοπέλα. Δεν ήρθα σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Είναι ψηλό και εύσωμο κορίτσι και την πέρασα για 18 με 20 ετών».

Για τον τρίτο κατηγορούμενο, έναν 36χρονο διοικητικό υπάλληλο του Νοσοκομείου Μεταξά, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα. Διατάχθηκε ο κατ’ οίκον περιορισμός έως ότου αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για την προφυλάκισή του ή μη.

Επιμέλεια: Βάσω Τζανακάκη – Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

πηγή:ertnews.gr

%d