Την ελπίδα ότι αύριο θα μπορέσει να μεταβεί στο Κίεβο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο, με βασικό θέμα συζήτησης τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

«Θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία στο Συμβούλιο να κάνουμε νέα συζήτηση σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία κατά τη φάση αυτή της αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής. Για μένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσω να βρεθώ στο Κίεβο», δήλωσε ο Ν. Δένδιας.

Εξάλλου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στο Λίβανο.

«Θα συζητήσουμε για τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μια συμφωνία που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και είναι εξαιρετικά σημαντική σαν ένα ακόμα επιτυχημένο παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διαφορών στη Μεσόγειο», ανέφερε ο Ν. Δένδιας.

Τόνισε, επίσης, ότι θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο Συμβούλιο «για το δήθεν μνημόνιο που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης για την εκμετάλλευση θαλασσίων ζωνών και πόρων που προέρχονται από τις θαλάσσιες αυτές ζώνες».

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός, το μνημόνιο αυτό δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Αύριο οι συναντήσεις του Ν. Δένδια με τους εκπροσώπους των κομμάτων

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα πραγματοποιήσει αύριο η Τρίτη 18 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

09.45 Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργο Κατρούγκαλο

10.30 Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Γιώργο Μαρίνο

11.00 Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη

11.30 Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα και Δημήτρη Λιάπη

12.00 Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστα Γκιουλέκα

Κατόπιν συνεννόησης, η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 10.30.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d