Ενδείξεις ότι η μάνα εξέδιδε την 12χρονη κόρη της οδήγησαν στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε πριν από λίγο σε βάρος της, στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της του κοριτσιού στον Κολωνό, που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία και η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει σε βάρος της κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες.

Στο μεταξύ, η 12χρονη από κοινού με τα δύο αδέρφια της δίνει συμπληρωματική κατάθεση, ενώ το πρωί της Πέμπτης αναμένεται και η κατάθεση της μητέρας τους.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προχωρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κρίνοντας ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η μάνα σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της.

Η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για την σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα, όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με την συμβολή της μητέρας του.

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα έρευνα διεταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Χαρ. Βουρλιώτης για να ελεγχθούν οι ταπεζικοί λογαριασμοί τόσο του 53χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση και της οικογένειάς του, όσο και της οικογένειας της ανήλικης.

Στόχος της έρευνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να διαπιστωθεί εάν διακινούνταν χρήματα από μαστροπεία.

Στην περίπτωση που βρεθούν ύποπτα πόσα, τότε θα ασκηθεί νέα συμπληρωματική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το πρωί της Τετάρτης, παραδέχθηκαν ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση, ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το κορίτσι. Ο 42χρονος φέρεται να είπε ότι ήρθε σε επαφή περισσότερες από μια φορές, γνωρίστηκαν μέσω της εφαρμογής και ότι της έδινε χρήματα.

Οι δύο, ο 53χρονος Λάμπρος Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης έδωσαν στην ανακριτή μια τυπική ομολογία αποδεχόμενοι ουσιαστικά την κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου και ασκώντας το δικαίωμα της σιωπής για τις υπόλοιπες κατηγορίες για σωματεμπορία, μαστρωπεία και βιασμό. Σε λίγη ώρα αναμένεται η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει γνωστό ότι θα το αποδεχθούν.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο Πέμπτη (13/10) το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν κι αλλα παιδιά έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης. «Το παιδί είναι σε σύγχυση, ντρέπεται, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Στη συμπληρωματική του κατάθεση θα διευκρινίσει τα πάντα» είπε και πρόσθεσε πως η μικρή δεν γνωρίζει κάτι για άλλα παιδιά θύματα εξέφρασε την ελπίδα να βγουν να μιλήσουν.

Η κ. Ταραχοπούλου χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία προσήλθε στην ανακρίτρια νωρίτερα παρουσιαζόμενη ως πρόεδρος των εκδιδομένων η οποία κατήγγειλε ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της. Η γυναίκα αυτήν την ώρα είναι στη ΓΑΔΑ στην υποδιεύθυνση ανηλίκων για να υποβάλει την καταγγελία και οπτικό υλικό που έδειξε πως έχει μαζί της σε στικάκι όπου εμφανίζεται ο 53χρονος με την 12χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί φέρεται να αναγνώρισε σε φωτογραφία το οίκημα, το οποίο είναι μόλις 2χλμ απο το σπίτι της, ως τον χώρο που την πήγαινε ο 53χρονος Λάμπρος Μίχος.

Εν τω μεταξύ, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων έδωσαν το παρών στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων.

Την ίδια στάση τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση και απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους δύο κατηγορούμενους εκπροσωπησε τυπικά και μόνο ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά – Κάτια Νιάκαρη, ertnews.gr

%d