Τις  ξεχωριστές εικαστικές δημιουργίες που φιλοξενούνται στην 25η Art Athina η οποία ξεκίνησε χθες στο Ζάππειο, είχε τη ευκαιρία να δει από κοντά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια, τα οποία  πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. 
Η Art Αthina, μία από τις σημαντικότερες εικαστικές διοργανώσεις της χώρας, που συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια παρουσίας, διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020. 
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Γραμματοπούλου, η οποία τον ξενάγησε στην έκθεση. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Α. Γεωργούλης.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά:
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στην Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης κα Γραμματοπούλου όσο και σε όλους τους συντελεστές για την εκπληκτική διοργάνωση και να εκφράσω την ικανοποίησή μου που η Περιφέρεια Αττικής είχε την ευκαιρία να στηρίξει μία από τις σημαντικές εικαστικές εκθέσεις στην Ελλάδα, η οποία μετρά πάνω από 2 δεκαετίες παρουσίας. Για εμάς η επένδυση στον πολιτισμό δεν είναι ένα κενό χαρτί. Πιστεύουμε στη δύναμη και στις αναπτυξιακές του προοπτικές, ενώ παράλληλα αποτελεί ισχυρή μας βούληση η ενθάρρυνση και στήριξη νέων δημιουργών. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πολιτιστικές δράσεις που «ανεβάζουν» την κοινωνία λίγο πιο ψηλά».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: