Ο Σαμ Μέντες, σκηνοθέτης των ταινιών Τζέιμς Μποντ «Skyfall» και «Spectre», θεωρεί ότι θα ήταν «υπέροχο» το επόμενο φιλμ της κινηματογραφικής σειράς να σκηνοθετηθεί από γυναίκα.

Ο Μέντες, ο οποίος αυτό το διάστημα προωθεί την ταινία του «Empire of Light», που διαδραματίζεται σε έναν παραθαλάσσιο κινηματογράφο, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, εξήγησε στο Deadline ότι αισθάνεται ότι η κινηματογραφική σειρά με πρωταγωνιστή τον πράκτορα των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών θα έχει μέλλον αν προωθηθεί η αλλαγή που έχει ήδη υπονοήσει η εκτελεστική παραγωγός της, Μπάρμαρα Μπρόκολι. 

«Δεν θα ήθελα είμαι στη θέση της Μπάρμπαρα, η οποία πρέπει μετά από πέντε ταινίες με τον Ντάνιελ Κρεγκ να προχωρήσει σε καινούρια» τόνισε ο Σαμ Μέντες. 

«Ο Ντάνιελ Κρεγκ έδωσε νέα πνοή στην κινηματογραφική σειρά, αλλά η κινηματογραφική σειρά είναι τόσο τεράστια που είναι πολύ δύσκολο για έναν νεότερο ηθοποιό να αναλάβει τον ρόλο» είπε.

«Επιτρέψτε μου να το επαναδιατυπώσω. Νομίζω ότι ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μποντ θα εξελιχθεί, ο σκηνοθέτης πρέπει να εξελιχθεί. Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο να δούμε μια γυναίκα να σκηνοθετεί τον Μποντ. Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο» προσέθεσε. 

Οι ταινίες του Μέντες, «Skyfall» το 2012 και «Spectre» το 2015, ήταν δύο από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά και απέσπασαν πολύ καλές κριτικές. 

Εδώ και πολύ καιρό αποτελεί αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο στη νέα ταινία Τζέιμς Μποντ να πρωταγωνιστήσει γυναίκα, όμως δεν υπήρξαν αναφορές στην πιθανότητα να τη σκηνοθετήσει γυναίκα.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: