Το πρώτο διάγγελμα στους Βρετανούς πραγματοποίησε την Παρασκευή ο νέος βασιλιάς Κάρολος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε θυσίες για το καθήκον. Aπέτισε φόρο τιμής στην «αγαπημένη του μαμά», είπε ότι νιώθει βαθιά θλίψη για τον θάνατο της μητέρας του κι ότι ορκίζεται να συνεχίσει τη δια βίου υπηρεσία της ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα. Θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη, υπογράμμισε.

«Η αγαπημένη μου μητέρα αποτελούσε έμπνευση και παράδειγμα για εμένα και όλη την οικογένειά μου και της οφείλουμε το μεγαλύτερο χρέος που θα μπορούσε να οφείλει μια οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση, την κατανόηση και το παράδειγμά της, Η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μια καλή ζωή, εκπλήρωσε το πεπρωμένο της και τη θρηνούμε βαθιά. Αυτή η υπόσχεση της υπηρεσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής θέλω να δώσω και εγώ σε εσάς σήμερα».

Ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου. Εξέφρασε την αγάπη του στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν και τους ευχήθηκε να είναι καλά καθώς χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό.

Ευχαρίστησε τη μητέρα του για την αγάπη και την αφοσίωση που έδειξε στην οικογένειά της αλλά και στην οικογένεια των Εθνών και κατέληξε λέγοντας ελπίζω άγγελοι να σε συνοδέψουν στην τελευταία σου κατοικία.

«Στην αγαπημένη μου μαμά… όπως ξεκινάς το τελευταίο σου μακρύ ταξίδι για να συναντήσεις τον αγαπημένο μου εκλιπόντα μπαμπά θέλω να σου πω αυτό: ευχαριστώ, ευχαριστώ για την αγάπη σου και την αφοσίωσή σου στην οικογένειά μας, αλλά και στην οικογένεια των Εθνών που υποστήριξες όλα αυτά τα χρόνια κι ελπίζω άγγελοι να σε συνοδέψουν στην τελευταία σου κατοικία».

πηγή:ertnews.gr