Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, καθώς αύριο το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης. Η ομιλία του πρωθυπουργού,  Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20.00. Εκεί αναμένεται να κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου, να παρουσιάσει το σχεδιό του για το 2023 και το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετία.

Aύριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού βρίσκεται η συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO και η καθιερωμένη περιήγηση στα περίπτερα.

Από το βήμα της ΔΕΘ  μέτρα άμεσης ανακούφισης, αλλά και πιο μόνιμα μέτρα

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι θα συνεχιστεί η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και θα είναι οριζόντια, δηλαδή δεν θα εξαιρεθεί κανείς από την ενίσχυση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο πρωθυπουργός στο θέμα της στέγης των νέων το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια που ξεκινούν την κοινή ζωή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ευρωπαικής απάντησης για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Στην 86η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα ειναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μια πολυπληθής αντιπροσωπεία θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να κλειστούν συμφωνίες για επενδύσεις στις οποίες ρίχνει ιδιαίτερο βάρος η κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

πηγή:ertnews,gr