Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Εξωτερικών: α) "Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Φινλανδίας" και β) "Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την προσχώρηση του Βασιλείου της Σουηδίας", Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπέρ της ψήφισης ένταξης στο Βόρειο Ατλαντικό Σύμφωνο της Σουηδίας και Φινλανδίας θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον αρμόδιο εισηγητή του Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος άσκησε παράλληλα κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι έχει επιλέξει να είναι αμερικανικότερος των Αμερικανών, σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

Ωστόσο, επανέλαβε την καταδίκη του κόμματος του στην ρωσική εισβολή και την ανάγκη αλληλεγγύης της χώρας μας, ως μια ήπια δύναμη στην Ουκρανία.

Υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας και Φινλανδίας θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, που χαρακτήρισε αναγκαστική επιλογή, πράξη Άμυνας την ενέργεια αυτή των δύο υποψηφίων κρατών.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το Σύμφωνο Κύρωσης Ένταξης την Σουηδίας και Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, σύμφωνα με τον εισηγητή του στη Βουλή Νικόλαο Παπαστρατη,ο οποίος ασκησε δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων κάνοντας λόγο για ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και της Ευρώπης με την Ρωσία.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα 

πηγή:ertnews.gr

%d