Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας είναι ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ αναφέρεται πως «ο Βασιλιάς και η σύζυγός του θα παραμείνουν στο κάστρο Μπαλμόραλ και θα πάνε στο Λονδίνο αύριο».

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» Μέσα σε δέκα λεπτά από την ανακοίνωση του θανάτου της οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ άλλα ο ιστότοπος της Βασιλικής Οικογένειας.

Ο Βασιλιάς πλέον Κάρολος θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος και θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τελευταίο σταθμό την Ουαλία.

Εκτός από την Βασιλική οικογένεια για την θλιβερή είδηση ενημερώνεται και η πρωθυπουργός Λιζ Τρας από τον προσωπικό γραμματέα της βασίλισσαςτο υπουργικό συμβούλιο καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις που θα σχεδιάσουν τιμητικές τελετές σε όλη την χώρα λίγες ώρες αργότερα.

Η κηδεία της βασίλισσας θα πραγματοποιηθεί δέκα μέρες μετά τον θάνατο της στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ ενώ πριν από την κηδεία η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ, το οποίο θα είναι ανοιχτό 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να απότισουν φόρο τιμής. Η μονάρχης θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο.

Άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η ενθρόνιση του πρίγκιπα Καρόλου, όπως και το όνομα που θα θελήσει να πάρει μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

πηγή:ertnews.gr