Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Balmoral της Σκωτίας. Στο πλευρό της, βρίσκεται ο διάδοχος του θρόνου Κάρολος και τα άλλα τρία παιδιά της. Μαζί τους είναι και ο εγγονός της, δούκας του Κέμπριτζ, Ουίλιαμ, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες θα μεταβεί μόνος στη Σκωτία χωρίς την σύζυγο του Μέγκαν Μαρκλ.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο σε περίπτωση θανάτου της βασίλισσας 

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» είναι η φράση που αναμένεται να ακουστεί όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει. Μέσα σε δέκα λεπτά από την ανακοίνωση του θανάτου της οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιεςθα πέσει μαύρο στον ιστότοπο της Βασιλικής Οικογένειας ενώ ο Βασιλιάς -πλέον- Κάρολος θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος, και θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τελευταίο σταθμό την Ουαλία.

Εκτός από την Βασιλική οικογένεια για την θλιβερή είδηση θα ενημερωθεί και η πρωθυπουργός Λιζ Τρας από τον προσωπικό γραμματέα της βασίλισσαςτο υπουργικό συμβούλιο καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις που θα σχεδιάσουν τιμητικές τελετές σε όλη την χώρα λίγες ώρες αργότερα.

Η κηδεία της βασίλισσας θα πραγματοποιηθεί δέκα μέρες μετά τον θάνατο της στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ ενώ πριν από την κηδεία η σορός της θα τεθεί λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ, το οποίο θα είναι ανοιχτό 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να απότισουν φόρο τιμής. Η μονάρχης θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο.

Άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η ενθρόνιση του πρίγκιπα Καρόλου, όπως και το όνομα που θα θελήσει να πάρει μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

πηγή:ertnews,gr