Ένοπλη επίθεση με φερόμενο ως δράστη ένα 12χρονο αγόρι σημειώθηκε σε σχολείο στο ανατολικό Όκλαντ, στις ΗΠΑ. Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 13.30 το μεσημέρι στο Madison Park Academy. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς εντόπισαν έναν 13χρονο με τραύματα όπλου και άλλο ένα 12χρονο που επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο συνελήφθη.

Το σχολείο στο οποίο φοιτούν 750 μαθητές εκκενώθηκε ενώ ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του αρχηγού της αστυνομίας Λ.  Άρμστρονγκ τα δύο αγόρια είναι μαθητές του σχολείου. Άλλες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Είναι φοβερό να σκέφτεται κανείς ότι ένα παιδί έρχεται με όπλο στο σχολείο. Κανένας γονέας δεν θέλει να στείλει το παιδί του στο σχολείο και μετά να τον καλέσουν λέγοντας ότι πυροβολήθηκε. Υπάρχουν πάρα πολλά όπλα στους δρόμους μας και είναι θέμα χρόνου να συμβούν τέτοια περιστατικά», είπε ο ίδιος, προτρέποντας τις οικογένειες να παραδώσουν τα όπλα και να «τα πάρουν από τα χέρια των παιδιών».

πηγή:ertnews.gr

%d