Ακόμη μια ημέρα με άστατο καιρό σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλος.

Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά αλλά και την Κρήτη.

Μετά το απόγευμα ξεκινά η βελτίωση που θα έχει και διάρκεια. Πολύ λιγότερες και πολύ σε τοπικό επίπεδο οι καταιγίδες το Σάββατο, και από την Κυριακή αναμένεται σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες. Οι όποιες μπόρες από Κυριακή και μετά θα εστιάζονται κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Την Παρασκευή άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα έως και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση. Οι άνεμοι ασθενείς η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

πηγή:ertnews.gr