Η παράταξη μας έχει περάσει στη μακρά της ιστορία πολλές περιπέτειες, αυτή είναι μία ακόμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου αναφερόμενος στη υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο ίδιος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση καλώντας τον πρωθυπουργό να πει αύριο στη Βουλή ποιος ήταν ο λόγος που τον καθιστούσε εθνικό κίνδυνο κι αυτό έληξε με την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση βαρύνεται μία τεράστια θεσμική κρίση, είπε. Μίλησε για αδιανόητο συναίσθημα να αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέρονται επί 8 χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο και η κυβέρνηση της χώρας, όπως είπε, να του έχει στήσει τέτοια πλεκτάνη. «Ένιωσα βαθύτατα προδομένος ως Έλληνας πολίτης πάνω από όλα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Τόνισε ότι επιμένει στη θεσμική αντιμετώπιση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης κι ότι πάνω από όλα τον ενδιαφέρει ο ελληνικός λαός να μάθει την απόλυτη αλήθεια. Στόχος μου δεν είναι τα πολιτικά οφέλη υπογράμμισε. «Δεν θα καταφέρουν να απαξιώσουν ένα τέτοιο σημαντικό πλήγμα στη δημοκρατία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι πασιφανές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία, ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της, το σχέδιο όμως απέτυχε παταγωδώς» είπε και σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι η προσπάθεια για συγκάλυψη βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία. Η ευθύνη πέφτει στη Δικαιοσύνη σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει αύριο όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

«Η προσπάθεια για συγκάλυψη βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Αφού η κυβέρνηση αρνείται να δώσει καθαρές απαντήσεις, η ευθύνη πέφτει στη Δικαιοσύνη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Εξεταστική Επιτροπή που ζητήσαμε να συγκροτηθεί για να ρίξουν άπλετο φως».

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την ενεργειακή κρίση λέγοντας ότι οι τιμές της ενέργειας πήραν ξανά την ανηφόρα και είπε ότι είχαν δίκιο όταν πρότειναν πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος για να επιμερίζεται δίκαια το κόστος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται να πάρει δίκαιες αποφάσεις στα φορολογικά ενώ έκανε λόγο για στεγαστικό πρόβλημα σε σχέση με τους φοιτητές λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το κόστος στέγασης γενικότερα έχει αυξηθεί κατά 33% το τελευταίο έτος.

πηγή:ertnews.gr

%d