Σε εξέλιξη (με βελτιωμένη, αισθητά εικόνα) είναι η δασική πυρκαγιά που δηλώθηκε στο Συντονιστικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις 16:50 το απόγευμα της Κυριακής 21 Αυγούστου 2022, στην ευρύτερη περιοχή του Κατακάλι Σαρωνικού δήμου Κορινθίων.

Απ’ την πρώτη στιγμή, επιχείρησαν στο πεδίο, ισχυρότατες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Τόσο απ’ το έδαφος, όσο και απ’ τον αέρα.Στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις εθελοντών, η Πολιτική Προστασία του δήμου Κορινθίων και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αλλά και οι υδροφόρες της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού.

Π. Μπρούσαλη

Συνδρομή παρείχε και το ειδικό κλιμάκιο πυροσβεστών απ’ το εξωτερικό.

Στην περιοχή βρέθηκε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας, αλλά και ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας, βουλευτής Κορινθίας.

Κατά τις πρώτες ώρες, υπήρξε προληπτική μεταφορά πυροσβέστη στο νοσοκομείο, αφού αισθάνθηκε δυσφορία. Προληπτικά, εκκενώθηκε δομή κατασκήνωσης, ψηλά στο ορεινό Σοφικό.

Δεν υπήρξαν άλλες εκκενώσεις, ούτε απειλή προσέγγισης της φωτιάς σε οικίες ή οικισμούς.

Για να δουλέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια οι επίγειες δυνάμεις, αλλά και για να μην υπάρξει πιθανός κίνδυνος εγκλωβισμού ή απειλής οδηγών οχημάτων, η αστυνομία, διέκοψε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό Ισθμού – Επιδαύρου, απ’ το ύψος της Αλμυρής, έως το Σοφικό.

Τα αυτοκίνητα προωθήθηκαν μέσω της κοινότητας του Ρυτού.

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Κορινθία.

Τέλος, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, πηγαίνει στην περιοχή, για διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Κατακάλι (έχουν σημειωθεί και άλλες πυρκαγιές στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, με την τελευταία να ξεσπά στις 24 Ιουλίου 2022).

Η ΕΡΤ βρίσκεται στην περιοχή του Σαρωνικού με την Πέγκη Μπρούσαλη.

ρεπορτάζ: Π. Μπρούσαλη, Στ. Ζορμπαλάς
φωτό: Π. Μπρούσαλη

πηγή: ertnews.gr