Ανεβαίνει και άλλο ο υδράργυρος σήμερα. Ο καύσωνας αυτός αν και όχι μεγάλης έντασης, θα κορυφωθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Το διήμερο Κυριακής Δευτέρας οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40οC. Όμως ο καύσωνας θα έχει όμως διάρκεια καθώς οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα παραμείνουν πάνω από τους 37 -38οC για αρκετές ημέρες και τη νέα εβδομάδα.

Τo Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες η θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMet

πηγή:ertnews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: