Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βένιζα Μεγάρων. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://bit.ly/32VyYzm»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ανθέων στο Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, και 2 ελικόπτερα.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading