Σε τρεις πυρκαγιές με χαμηλή βλάστηση επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα, επιχειρούν στον λόφο Πατρίς, στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι.

Συνολικά, όπως αναφέρεται επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Επιπροσθέτως, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στη Σαλαμίνα από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ.

To «112» είχε στείλει μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος Σαλαμίνας, να μετακινηθούν τώρα προς την Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Νωρίτερα, μήνυμα πάλι μέσω του 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι που βρίσκονταν στους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, «να μετακινηθούν προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη», λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading