Πέθανε ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δασκαλάκης.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζεται: «Με οδύνη αποχαιρετούμε τον επί χρόνια βουλευτή και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Δασκαλάκη.

Ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Δασκαλάκης υπηρέτησε άοκνα το ΠΑΣΟΚ και τα εθνικά συμφέροντα.

Πρωτοστάτησε όταν το 1993 ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών θεσμοθέτησε την Αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ η Ιστορία έγραψε το όνομά του ως εισηγητή στο Κοινοβούλιο του Νόμου που καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ήταν ενεργά παρών στον αγώνα κατά της Χούντας και πάντα στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων. Η πολιτική του διαδρομή και το ήθος του αποτέλεσαν διαχρονικά παράδειγμα και πηγή έμπνευσης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Διετέλεσε υφυπουργός Εμπορίου, υφυπουργός Εσωτερικών, υφυπουργός Μεταφορών και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα

«Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη τον πρώην βουλευτή, υπουργό και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Δασκαλάκη, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας .

«Η πολιτική του πορεία ήταν μακρά, δυναμική, εμπνευσμένη πάντα από την επιθυμία του να προσφέρει στο κοινό καλό, με συνεχή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και υψηλό αίσθημα ευθύνης σε όλες τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε.

Διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1981 – 1996 και 2000 – 2004, στην Α΄ Αθηνών, στη γενέτειρά του την Αρκαδία και στη Β΄ Αθηνών, ενώ υπήρξε Υφυπουργός Εμπορίου, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Μάρτιο του 1994 ο Γιώργος Δασκαλάκης ήταν ο εισηγητής στη Βουλή του Νόμου 2193, με τον οποίο καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει ο κ. Τασούλας.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση