Συνεχίζεται η μάχη για τον απόλυτο έλεγχο της πυρκαγιάς στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Την τελευταία ώρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και το μέτωπο έχει περιοριστεί, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν συνεχώς αναζωπυρώσεις. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Επειδή οι φλόγες βρέθηκαν κοντά σε σπίτια, στάλθηκε νωρίτερα μήνυμα από το 112 σε κατοίκους και παραθεριστές για προληπτική εκκένωση της περιοχής και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη απομακρυνθεί 26 πολίτες από 15 σπίτια. Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία στις λεωφόρους Αναβύσσου και Καραμανλή.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που κατακαίει χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στα νότια του Νομού Ρεθύμνου.

Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν 13 ηλικιωμένοι από τον οικισμό Ορνέ.

Οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ είναι συνεχείς, ενώ το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη, βόρεια και ανατολικά.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Άργος στον δρόμο προς Μύλους σε καλλιεργήσιμη έκταση δίπλα σε φανοποιείο.

Επίσης φωτιά ξέσπασε στις 3 το μεσημέρι και στην Κέρκυρα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χλοματιανά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κέρκυρας, η φωτιά είναι σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο, στη θέση Αλευροπάρι, και νωρίς το απόγευμα ήταν ανεξέλεγκτη.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα pzl, ένα ελικόπτερο που έφτασε από το Άκτιο, 8 πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης συνδράμουν υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, Πυροσβεστικό Σώμα, ertnews.gr

Απάντηση