Μέσα σε βαρύ κλίμα από την πτώση του ελικοπτέρου, τους δύο νεκρούς, τον ένα αγνοούμενο και τον πιλότο που σώθηκε, μάχονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες, για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι ισχυροί άνεμοι και κυρίως κατά διαστήματα οι πολύ δυνατές ριπές αέρα, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ με τον ερχομό της νύχτας έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά έχει πάρει πορεία προς τα χωριά Λιμνιώνα και Παλαιοχώρι και δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωσή τους.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις με 15 οχήματα και 49 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια της ευρύτερης περιοχής

Να σημειώσουμε ότι οι άνεμοι που πνέουν σήμερα στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ και κατεύθυνσης βορειοδυτικής κάτι που καθιστά πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης αλλά και πιο επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτεμάχιο στην περιοχή του Μαραθοκάμπου.

Τον συντονισμό της κατάσβεσης έχει ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης. Στο σημείο βρίσκονται επίσης η Διοικήτρια της ΠΥ Ν. Σάμου Σταυρούλα Μπονέ και ο Διοικητής της ΠΥ Σάμου Γιώργος Μιαούλης.

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση