Σώος εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο τουρίστες, που αγνοούνταν από χθες στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Ο 30χρονος περισυνελέγη από εμπορικό πλοίο, 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό για τον εντοπισμό του 28χρονου φίλου του.

Ο νεαρός από την Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος γιόρταζε με τους φίλους του τα σημερινά του γενέθλια, για 20 ώρες πάλευε με τα μανιασμένα κύματα μέχρι που τον εντόπισε εμπορικό σκάφος. Τη ζωή του έσωσε μια σανίδα που τον βοήθησε να επιπλέει τόσες ώρες.

Ο πατέρας του νεαρού μαζί με τον αδελφό του συμμετείχαν στις έρευνες και τον έψαχναν με σκάφος από χθες. “Όλοι σκεφτήκαμε το χειρότερο σε αυτές τις συνθήκες, αλλά τελικά πήγαν όλα καλά. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι που είναι καλά” τόνισε στην ΕΡΤ ο αδελφός του 30χρονου.

Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου και παραμένει για προληπτικούς λόγους.

Χθες το απόγευμα εντοπίστηκε ο πρώτος από τους τρεις νεαρούς, οι οποίοι μετά από το πάρτι γενεθλίων κι ενώ είχαν καταναλώσει αλκόολ, αγνόησαν τους κινδύνους από τον δυνατό αέρα που έφτανε τα 6 μποφόρ με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος έπεσε τελευταίος στη θάλασσα με στόχο να σώσει τον 28χρονο που αγνοείται και τον νεαρό που εντοπίστηκε χθες, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως, παρασύρθηκε και ο ίδιος.

Ρεπορτάζ: Τάσος Παντολέων

Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading