Φιλοξενούμενα στην εκπομπή «Ελένη» του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, τ’ αδέλφια Αντετοκούνμπο μίλησαν για την ταινία “Rise”, η οποία έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή (24/6) στο Disney+ μίλησαν για το πως ξεκίνησε η ιδέα της ταινίας, για τον ρατσισμό και για τους λόγους για τους οποίους αγαπάνε την Ελλάδα ανάμεσα σε πολλά άλλα. Όταν ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς ρωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξει σε ταινία στο μέλλον, απάντησε: «Εγώ μετά το μπάσκετ θα εξαφανιστώ, δεν θα έπαιζα ποτέ σε ταινία». Για να πάρει τον λόγο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο λέγοντας προς τον Γιάννη: «Ως μεγαλύτερος θα σου πω… ποτέ μην λες ποτέ».

Αναλυτικά τα όσα είπαν τ’ αδέλφια Αντετοκούνμπο για την ταινία “Rise” στην εκπομπή «Ελένη» και τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο:

Για το πώς ξεκίνησε η ιδέα της ταινίας: 

Γιάννης: «Την ταινία την έφερε στο τραπέζι η Disney το 2018. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να έρθω στο LA να κάνουμε μια συνάντηση για να δούμε αν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε μια ταινία και τους είπα “ εννοείται”. Μου είπαν ότι δεν θα είναι ακόμα μια μπασκετική ταινία. αλλά θα είναι ταινία σχετικά με τη ζωή μας και τις θυσίες που έκαναν οι γονείς για να γίνουμε εγώ και τα αδέρφια μου οι άνθρωποι που είμαστε σήμερα. Είναι μια ταινία για τις θυσίες των γονιών μας, το πως μας μεγαλώσανε, πως βρεθήκανε στην Ελλάδα, τι περάσανε για να μεγαλώσουμε εμείς, να πάρουμε την ελληνική παιδεία και να γίνουμε draft, να παίξουμε στο ΝΒΑ. Η ιδέα μας άρεσε και αποφασίσαμε να το κάνουμε».

Για το αν είναι… φουσκωμένα τα όσα παρουσιάζονται σε αυτή: 

Θανάσης: «Η ταινία είναι το 5% των όσων βιώσαμε. Παιδιά που περνούν το ίδιο θα το νιώσουν στο… πετσί τους το συναίσθημα. Υπάρχουν χαρακτήρες, όπου το ένα άτομο είναι 5-6 άτομα που θα κάνουν αυτό το πράγμα».

Για τον ρατσισμό: 

Κώστας: «Δεν θα έλεγα ποτέ ότι έχω δεχθεί ρατσισμό από κάποιον στην ηλικία μου. Δεν ένιωσα ποτέ ρατσισμό στο σχολείο ή από τους φίλους μου».

Άλεξ: «Ο ρατσισμός που δέχεσαι έξω είναι από έναν άνθρωπο που δεν μεγάλωσε με σωστές αξίες και δεν ξέρει πως όλοι είμαστε ισάξιοι. Ο άνθρωπος αυτός δεν βλέπει τη διαφορετικότητα».

Θανάσης: «Ο λόγος που νιώθουμε Έλληνες είναι για άλλα τόσα και πολύ παραπάνω, ο κόσμος και τόσα παιδιά μας αγαπήσανε. Για αυτό αγαπάμε την Ελλάδα και την Εθνική μας. Η Ελλάδα είναι το σπίτι μας, εκεί μεγαλώσαμε, εκεί γεννηθήκαμε».

Για το ενδεχόμενο να παίξει ο Γιάννης σε ταινία:

Γιάννης: «Εγώ μετά το μπάσκετ θα εξαφανιστώ, δεν θα έπαιζα ποτέ σε ταινία».

Θανάσης: «Σαν μεγαλύτερος θα σου πω ποτέ μην λες ποτέ».

Για το τι σου μαθαίνει η ταινία:

Γιάννης: «Να μην τα παρατάς ποτέ, να συνεχίζεις με σκληρή δουλειά. Ότι και να θες να γίνεις, συνέχισε να το κάνεις. Ακούς ότι λένε, αλλά πρέπει να συνεχίζεις. Μαθαίνεις την αδυναμία σου και γίνεσαι καλύτερος».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: