Νέος κύκλος επεισοδίων εκτυλίχθηκε στο ΑΠΘ. Στην Πλατεία Χημείου, μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών αντιεξουσιαστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν μάρμαρα από τα σκαλιά σχολών εκτοξεύοντας τα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Tρία άτομα φορώντας κράνη κι έχοντας καλυμένα τα πρόσωπά βγήκαν από το campus του ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες και ξύλα κατά της αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν μπροστά στην βόρεια είσοδο της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας. Η αστυνομία για την απώθηση τους έκανε χρήση χημικών και τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία του campus και αποκλιμακώθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή, γύρω από την οποία η ομάδα των κουκουλοφόρων διαλύθηκε.

Πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια οι φοιτητές που εκπροσωπούνται στους συλλόγους τους από το σχήμα των ΕΑΑΚ ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους μπροστά από το κτήριο του Τμήματος Βιολογίας και αποχώρησαν οργάνωμενα με πορεία στο campus.

Ένας αστυνομικός κι ένας ιδιώτης στο νοσοκομείο από τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στο ΑΠΘ σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωστη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών». Η Διεύθυνση Ασφάλειας διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ