Τη Δευτέρα καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα νότια τμήματα.

Μέχρι τότε, την Κυριακή κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας, στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία θα είναι πιο κλειστός ο καιρός με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες όμως στα κεντρικά και νότια ο καιρός αναμένεται ανοιξιάτικος με θερμοκρασίες που πλέον έχουν επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμέ-νες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξη-θούν και το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα βρέξει.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι ο υδράργυρος στους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανα-τολικοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθ-μούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή τοπικές μπόρες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η Δευτέρα θα είναι η πιο βροχερή αλλά και η πιο κρύα ημέρα της νέας εβδομάδας. Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές και περισσότερο στην Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο. Μάλιστα στον νότιο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικάτ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση