Ανεμοστρόβιλος σάρωσε κατοικημένες περιοχές της πολιτείας του Κάνσας των ΗΠΑ προκαλώντας ζημιές σε περίπου 100 κτήρια κυρίως στο προάστιο Αντόβερ της Γουΐτσιτα.

Φωτογραφίες από σπίτια χωρίς στέγες και αυτοκίνητα στραπατσαρισμένα πάνω σε κτήρια, αλλά και βίντεο του καταιγιστικού μετεωρολογικού φαινομένου έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για ισχυρές καταιγίδες για τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Κάνσας, Αϊόβα, Μιζούρι και Νεμπράσκα.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς, καθώς οι κάτοικοι είχαν προλάβει να αναζητήσουν καταφύγιο.Το αστυνομικό τμήμα του Αντόβερ ανακοίνωσε πως οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι λόγω πτώση πυλώνων γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος και μεγάλων καταστροφών.

Ο δήμαρχος της Γουΐτσιτα προέτρεψε τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν.

Σύμφωνα με τον χάρτη διακοπών ενέργειας, περισσότερα από 22.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

Το Κάνσας βρίσκεται στην καρδιά του λεγόμενου «δρόμου των ανεμοστρόβιλων» και είναι μια από τις πιο ενεργές περιοχές στον κόσμο.

Ο σημερινός ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος χτύπησε μόλις λίγες μέρες μετά την 31η επέτειο μιας σειράς θανατηφόρων ανεμοστρόβιλων που προκάλεσαν το 1991 τον θάνατο ανθρώπων και τον τραυματισμό 225.

πηγή:ertnews.gr