Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,5 βαθμών με επίκεντρο 9 χμ ανατολικά της Καλαμάτας σημειώθηκε στις 9.52. Ο σεισμος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη λόγω του μικρού εστιακού βάθους που ήταν στα 16, 8 χλμ.

Οπως μεταδιδει ο ρεπορτερ της ΕΡΤ Καλαμάτας Δ. Γαζούλη οι κάτοικοι ανησύχησαν καθώς και το πρωί ένιωσαν το σεισμό των Κυθήρων.

Μέχρι στιγμής δεν  υπάρχουν αναφορές για ζημιές.“Εκτιμώ ότι δεν έχει σχέση με τη δόνηση των Κυθήρων που σημειώθηκε το ξημέρωμα πολύ νοτιότερα. Ειναι απο διαφορετικές εστίες και από διαφορετικά ρήγματα. Δεν συνιστούν κίνδυνο για την περιοχή, ούτε για τη μία ούτε για την άλλη. Δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας” είπε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος και σημείωσε πως κατά 99% ο σεισμός στα Κύθηρα ήταν ο κύριος. “Ήταν ένας σεισμός ενδιάμεσου μεγέθους”, είπε.

Για Θήβα: Δεν είμαστε στην “κόκκινη γραμμή”

Ερωτηθείς για τον σεισμό στη Θήβα είπε πως η δραστηριότητα συνεχίζεται. “Το επίπεδο κινδύνου είναι σχετικά αυξημένο, όπως είναι αναμενόμενο γίνεται όταν υπάρχει επιμονή της σεισμικής δραστηριότητας σε κάποια περιοχή όμως δεν έχουμε φτάσει κοντά στην “κόκκινη γραμμή”. Δεν είμαστε κοντά σε κάποιο μεγάλο σεισμό. Παρακολουθούμε το φιανόμενο και το αξιολογούμε”, είπε.

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση