Εικόνες βγαλμένες από ταινία έρχονται καθημερινά στο “φως” από τη Σαγκάη, όπου οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να περιορίσουν την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης ΌμικρονΟι πολίτες παραμένουν έγκλειστοι, ενώ άλλοι μεταφέρονται με τη βία σε στρατόπαιδα καραντίνας.

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο από την αποκλεισμένη μεγαλούπολη, στο οποίο ένα παιδί απομακρύνεται από τους γονείς του, φορώντας στολή. Το παιδί, έχοντας το κεφάλι κάτω, ακολουθεί τις οδηγίες ενός άνδρα, που τον κατευθύνει στα αυτοκίνητα των Αρχών, με τα οποία μεταφέρονται οι ασθενείς σε κέντρα καραντίνας.

Οι κάτοικοι, οι οποίοι παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα από τις αρχές Απριλίου, παραπονιούνται για ελλείψεις τροφίμων και υπερβολικές απαιτήσεις από αξιωματούχους που τους αναγκάζουν να αποχωρηστούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα, οι Αρχές σπεύδουν να κατασκευάσουν δεκάδες χιλιάδες κρεβάτια για να στεγάσουν ασθενείς με Covid-19, καθώς οι καθημερινές λοιμώξεις ξεπερνούν τις 20.000.

Την Πέμπτη, κυκλοφόρησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν κατοίκους έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών να φωνάζουν σε αξιωματούχους, κρατώντας ασπίδες με την ένδειξη «αστυνομία». Η αστυνομία μάλιστα φαίνεται να κάνει πολλές συλλήψεις, ενώ οι κάτοικοι τους κατηγορούν ότι «χτύπησαν κόσμο».

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση