Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, ο άνθρωπος που ουσιαστικά κίνησε τις διαδικασίες για να πάρει η υπόθεση το δρόμο της, δήλωσε ότι είχε ενημερώσει και άλλες αρχές εκτός από το Χαμόγελο του Παιδιού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Μιχάλη Βασιλάκη, άτομα που έχουν καταθέσει έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα.  Όπως είπε, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, άτομα που έχουν ήδη δώσει κατάθεση στις ανακριτικές αρχές έχουν δεχθεί απειλές μέσω τηλεφωνημάτων αλλά και γραπτών μηνυμάτων.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις των γιατρών που χειρίστηκαν τις νοσηλείες του 9χρονου κοριτσιού στην Πάτρα

Τρεις γιατροί κατέθεσαν σήμερα στην 18η τακτική ανακρίτρια ενώ όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ηλίας Κούκος, σε συνομιλία που είχε με παιδίατρο από το Καραμανδάνειο που κατέθεσε σήμερα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι την Παρασκευή 9 Απριλίου του 2021 η 9χρονη είχε καθαρές εξετάσεις και είπε στη μητέρα ότι θα πάρει εξιτήριο. Αργότερα την ενημέρωσαν ότι το παιδί αισθάνθηκε αδιαθεσία και τελικά δεν βγήκε από το νοσοκομείο ενώ δυο μέρες μετά υπέστη το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Ορίζεται ιατροδικαστής που θα βοηθήσει την ανακρίτρια στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας

Μετά από σχετικό αίτημα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης από την Πάτρα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ προχωρά στον ορισμό ειδικού επιστήμονα που θα συνδράμει στο έργο της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλαππά. Η κ. Γκανέ όρισε την κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

Συγκεκριμένα στο ανακριτικό αίτημα αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες:

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Να σημειωθεί ότι η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα που προχώρησε η κ.Γκανέ ως εποπτεύουσα την ανάκριση, προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ωστόσο είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις . Εν προκειμένω κρίθηκε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεσης και πως η επιστήμονας θα υποβοηθήσει το έργο της ανακρίτριας.

πηγή:ertnews.gr