Ήπιος θα παραμείνει ο καιρός αύριο με καλές για την εποχή θερμοκρασίες, χωρίς βροχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Αρκετή θα είναι η σκόνη στην ατμόσφαιρα το Σάββατο με λίγες βροχές στα κεντρικά και τα νότια. Πάντως, από την Κυριακή των Βαΐων έως και την Μ. Τρίτη οι βροχές θα είναι πολλές και ο καιρός ψυχρός, συνοδεία βοριάδων. Βελτιωμένες θα είναι οι καιρικές συνθήκες την Μ. Τετάρτη και την Μ. Πέμπτη.

Την Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα νότια και περιορισμένη ορατότητα τοπικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων ανατολικοί έως 6.
η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με κάποιες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχουμε περισσότερη συννεφιά στη χώρα με λίγες παροδικές βροχές κυρίως σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, πιθανώς τοπικά και στο Αιγαίο. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις μόνο στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, θα φέρουν αρκετή σκόνη στη ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση