Με την Κύπρο και αρκετές άλλες χώρες να αίρουν σταδιακά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, η συζήτηση μετατίθεται πλέον στο τι θα γίνει στην Ελλάδα τόσο με τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, όσο και με την τέταρτη δόση με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να λέει στην ΕΡΤ ότι «ευθύνη όλων μας είναι να μειώσουμε τη μεταδοτικότητα στην κοινότητα».

Μιλώντας και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι πάνω από μία ηλικία θα πρέπει να κάνουν μία αναμνηστική δόση του εμβολίου, ιδίως αν έχουν περάσει τρεις – τέσσερις μήνες από την προηγούμενη.

«Η ανοσία πέφτει. Το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό εναντίον του τρέχοντος στελέχους (Όμικρον 2) από ότι ήταν έναντι του αρχικού για το οποίο σχεδιάστηκε. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό. Όποιος κάνει την τέταρτη δόση έχει τρεισήμισι φορές λιγότερη πιθανότητα σε σχέση με αυτόν που έχει κάνει μόνο την τρίτη δόση να νοσήσει σοβαρά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος.

πηγή:ertnews.gr

Απάντηση