Σε γενικές γραμμές η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι ηλιόλουστες ημέρες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όμως μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα εκδηλώνονται ακόμα τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας (ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο).

Η Τρίτη μια ημέρα με μόνο ήλιο, οι βορειοδυτικοί άνεμοι που έχουν επικρατήσει θα δίνουν εξαιρετική διαύγεια στον ουρανό. Από Τετάρτη θα υπάρχουν κάποιες υψηλές αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο.

Την Δευτέρα προβλέπονται στο ξεκίνημα της ημέρας στο ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, όμως βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Μέχρι το πρωί λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πολύ ήλιο και λίγα σύννεφα Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια μέχρι 15 με 17 βαθμούς, 17 με 19 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική Γενικά αίθριος. Oι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Την Τρίτη προβλέπεται μια ηλιόλουστη ημέρα. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο8ι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

πηγή:ertnews.gr