Ο πρώην πρωταθλητής του τένις, Μπόρις Μπέκερ, κρίθηκε ένοχος από το Southwark Crown Court για δόλια χρεοκοπία. 

Ο έξι φορές νικητής τουρνουά Grand Slam, ο οποίος κήρυξε πτώχευση τον Ιούνιο του 2017, κατηγορείται ότι κράτησε κρυφά από τις φορολογικές αρχές τρόπαια του Wimbledon και Australian Open, καθώς και κάποια ακίνητα μεταξύ Λονδίνου και Γερμανίας και περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ περιουσιακά στοιχεία.

Ο παλαίμαχος Γερμανός τενίστας, συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας, μετά τη δίκη του στο Λονδίνο. 

Ο Μπέκερ, πρώην νούμερο ένα στον κόσμο και τρεις φορές νικητής του Wimbledon, είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων εννέα κατηγοριών για αποτυχία παράδοσης τροπαίων και βραβείων και άλλες επτά για απόκρυψη περιουσίας αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Γερμανός κήρυξε πτώχευση στις 21 Ιουνίου 2017 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, σε σχέση με χρέος στην ιδιωτική τράπεζα Arbuthnot Latham & Co. 

Τον περασμένο μήνα το δικαστήριο έκρινε ότι ο Becker «ενήργησε ανέντιμα» και δεν παρέδωσε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των τροπαίων του Wimbledon. Τώρα ο πρώην τενίστας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και έξι ετών.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading