Για την υπόθεση του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Πάτρα που αποτελεί case study και την συμπεριφορά της 33χρονης κατηγορούμενης μητέρας μίλησε στην ΕΡΤ η Δέσποινα Σβουρδάκου, διδάκτωρ εγκληματολογίας χαρακτηρίζοντας τη φερόμενη ως δολοφόνο «σκληρή» και με «περίεργο προφίλ».

«Θεωρώ ότι θα δούμε ένα ανεπανάληπτο προφίλ case study που θα περάσει στην ιστορία», δήλωσε στις «Συνδέσεις» η διδάκτωρ Εγκληματολογίας, επισημαίνοντας ότι η επιστήμη μάς έδωσε αυτό το αποτέλεσμα που είναι η πραγματικότητα.

«Βλέπω ότι η αλήθεια έχει αναδυθεί μέσα από την επιστήμη και την ενδελεχή έρευνα» είπε και πρόσθεσε η κ. Σβουρδάκου ότι «η επιστήμη είναι μπροστά με συλλογή στοιχείων, τα οποία είναι αποδείξεις. Οι πρωταγωνιστές του case study αμύνονται. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι έτσι. Βλέπουμε ένα περίεργο σκληρό προφίλ, το οποίο δεν έχω ξαναδεί όσα χρόνια ασχολούμαι».

Τώρα θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια

«Βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να έχουν προσπαθήσει να χτίσουν ένα προφίλ, το οποίο νομίζουν ότι δεν θα καταρρεύσει» σχολίασε στην ΕΡΤ η εγκληματολόγος. Απαντώντας σε ερώτηση γιατί μιλάει στον πληθυντικό και μήπως γνωρίζει για την εμπλοκή και άλλων ανθρώπων εξήγησε ότι αναφέρεται στην καθημερινότητα των τριών αδικοχαμένων παιδιών στην Πάτρα.

«Οι δράσεις, η σύγκρουση, οι σχέσεις μεταξύ των γονιών, το άγχος για το αν θα ζήσουν τα παιδιά, η τραγωδία του να χάνεις τρία παιδιά, το πώς είναι η επόμενη ημέρα της οικογένειας μετά τους τρεις θανάτους» είπε και πρόσθεσε ότι «τώρα αρχίζει να χτίζεται το πραγματικό προφίλ και τα βαθιά αίτια γιατί “έφυγαν” αυτά τα παιδιά», συμπλήρωσε.

«Θεωρώ ότι θα δούμε ένα ανεπανάληπτο προφίλ case study που θα περάσει στην ιστορία»,  τόνισε η κ. Σβουρδάκου.

Μιλώντας για το ρόλο του πατέρα η διδάκτωρ Εγκληματολογίας τόνισε ότι αναμένει την κατάθεσή του για να δει τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών.

Η Άννα Μαστοράκου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, η οποία είχε συνομιλήσει με την 33χρονη μητέρα υποστήριξε ότι η επιλογή της κεταμίνης έγινε σκόπιμα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. «Ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα καταλήγαμε σε αυτήν την ουσία, δήλωσε.

Και όπως συμπλήρωσε η κ. Σβουρδάκου, «γι’ αυτό έμεινε πίσω oι Αρχές. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ το συγκεκριμένο profiling».

πηγή:ertnews.gr