ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, που σοκάρουν την κοινή γνώμη. Το απόγευμα της Τετάρτης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της μητέρας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και στις 19:00 προσήχθη στη ΓΑΔΑ. Η φερόμενη ως παιδοκτόνος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης.

Στην 33χρονη, η οποία μεταφέρθηκε από την Πάτρα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού εντοπίστηκε φαρμακευτική ουσία η οποία όμως δεν συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τους γιατρούς.

Η κεταμίνη, η ουσία που ανιχνεύτηκε στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων στην 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν και το στοιχείο – «κλειδί» που οδήγησε τις έρευνες στη σημερινή σύλληψη.

Οι γιατροί δεν χορηγούσαν κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, ενώ η αυξημένη ποσότητα του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης.

Σημειώνεται ότι η ουσία αυτή προκαλεί θάνατο σε 5 έως 20 λεπτά.

Πλέον, αναμένεται να εξεταστούν δείγματα ιστών και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, άγνοια δηλώνει ο πατέρας στην πρώτη του αντίδραση, μετά το ένταλμα σύλληψης της συζύγου του. Οι δικογραφίες για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας θα συγχωνευτούν για να ξεδιπλωθεί η έρευνα.

Έξω από το σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια, από την ώρα που έγινε γνωστή η εξέλιξη, συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών και δημοσιογράφων, ενώ στη γειτονιά επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Είναι ενδεικτικό ότι κάποιοι έγραψαν τη λέξη «ΘΑΝΑΤΟΣ» σε πατζούρι της κατοικίας.

Διαβάστε ακόμα: «Όσα μου είχε πει η μητέρα στο τηλέφωνο» – Ά. Μαστοράκου στην ΕΡΤ μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας 

Το ιατροδικαστικό πόρισμα

«Είναι ένα αναισθητικό, χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική, σε μεγάλες δόσεις μπορεί να επιφέρει και το θάνατο» δήλωσε σχετικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ενώ πρόσθεσε: «Είναι βέβαιο ότι όταν έχεις μία ουσία που είναι εκτός θεραπευτικού σχήματος, προφανώς δεν τη χορήγησαν οι γιατροί, τη χορήγησε ο δράστης».

«Είναι ένα νοσοκομειακό φάρμακο, το οποίο το έχουν ωστόσο και οι κτηνίατροι» είπε σχετικά η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, Χρυσάνθη Σαρδέλη. 

«Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η Αστυνομία κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Σημειώνεται ότι ο λόγος για τον οποίο η γυναίκα μεταφέρθηκε εξαρχής στην Εισαγγελία Αθηνών, παρόλο που η προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πάτρας, αφορά στο ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο οποίος και πυροδότησε τις εξελίξεις, επήλθε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το οποίο βρίσκεται στην Αττική.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς – Άννα Βλαχοπαναγιώτη – Αθανασία Σταμοπούλου – Γιάννης Σουλιώτης – Αλέξανδρος Καλαφάτης

πηγή:ertnews.gr

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading