Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.  Από τι έρευνες δεν προέκυψαν παθολογικά αίτια στο θάνατο της Τζωρτζίνας, εντοπίστηκε όμως μια ουσία στις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ειδικός ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, εξήγησε ότι η τροπονίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού δεν είναι κάποιο φάρμακο. “Είναι μια ουσία που φυσιολογικά περιέχεται μέσα στις μυοκαρδιακές ίνες της καρδιάς μας, οπότε αν υποστεί κάποια βλάβη η καρδιά και νεκρωθούν κάποιες από αυτές τις ίνες, απελευθερώνονται στο αίμα” τόνισε.

Από όσο κατάλαβα, η ουσία αυτή δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις μετά θάνατων, αλλά ανευρέθηκε κατά τη μελέτη του φακέλου της νοσηλείας. Έτσι, πρέπει να μελετηθεί ο φάκελος για να βρούμε τι φάρμακα έλαβε, τις συνθήκες νοσηλείας, τι συνέβη και είχαμε αυτήν την εμφάνιση τροπονίνης” σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Από πλευράς της η ειδικευόμενη παθολογικής, ανατομικής και βιοπαθολογίας, Μαριάνα Βουδούρη, έκανε λόγο για μια πολύ περίεργη υπόθεση που θέλει προσεχτική έρευνα. “Αν η τροπονίνη είναι σε αυξημένα επίπεδα υπάρχουν πολλά σενάρια. Πρέπει οι αρμόδιοι να εξηγήσουν γιατί βρέθηκε και πώς” πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, τόνισε ότι καμία απόλυτη τιμή, κανενός εργαστηρίου δεν μπορεί να πει αν υπάρχει ύποπτος ή θύτης. “Όλα τα αποτελέσματα συνεκτιμώνται. Ακόμη, δεν υπάρχει κατηγορούμενος, καθώς δεν έχουν οικοδομηθεί σωστά τα στοιχεία και δεν έχουν συσχετιστεί“. Ζήτησε επίσης, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο, υπομονή για να γίνει σωστά η όποια συσχέτιση των στοιχείων.

πηγή:ertnews.gr